5 Χριστουγεννιάτικα δώρα υψηλής γαστρονομίας, γράφει η Γιάννα.

5 Χριστουγεννιάτικα δώρα υψηλής γαστρονομίας, γράφει η Γιάννα.

Χριστουγεννιάτικοι πλανήτες, σοκολατένια λαμπιόνια με γκανάζ σαμπάνιας και καραμέλας, σοκολατένια μπατόνς ζεστής καραμέλας, κόκκινα σκουφάκια με σαμπλέ μπρετόν, συναρμολογούμενα σοκολατένια δέντρα και στεφάνια στολισμένα με τρούφες, πραλίνες και λιλιπούτεια σόρτμπρεντ ομορφαίνουν τις εορταστικές βιτρίνες.

Ξεχωρίζουν όχι μόνο για την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στην επιλογή των υλικών αλλά και για την άριστη εκτέλεσή τους με άρτια φινιρίσματα και έμφαση στην απόλυτη λεπτομέρεια.

1.Pierre Marcolini / Ο Πλανήτης των Χριστουγέννων

Φέτος, ο Pierre Marcolini μας προσκαλεί σε ένα διαστρικό ταξίδι των αισθήσεων.
Ένας σοκολατένιος πλανήτης φοράει την χαρακτηριστική κόκκινη στολή τού Άγιου Βασίλη και συμπληρώνεται με την άριστη λευκή σοκολάτα (αντί για γενειάδα) και με την χαρακτηριστική dark σοκολάτα, δημιουργώντας μία λαμπερή ημισέληνο. Ο πλανήτης στέκεται πάνω σε ένα κουτί με δύο συρτάρια γεμάτα με μικρές λιχουδιές: το πρώτο συρτάρι περιέχει μια ποικιλία από λείες τρούφες, το δεύτερο με μικροσκοπικούς πλανήτες πραλίνας.

Κατασκευασμένα με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, αυτά τα σοκολατάκια grand cru είναι κάθε τόσο ελκυστικά για να τα δούμε καθώς είναι μαγευτικά για να δοκιμάσουν

Κοστίζει €129.00 και διατίθεται μόνο στα καταστήματά του οίκου Pierre Marcolini.


2.Dean & Deluca / Μπατόνς ζεστής σοκολάτας

Όποιος παραλάβει αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο θα ευχαριστήσει τον παραλήπτη τουλάχιστον δύο φορές. Την πρώτη μόλις ανοίξει το κουτί και την δεύτερη μόλις απολαύσει τη ζεστή σοκολάτα. Αυτά τα σοκολατένια μπατόνς έχουν παραχθεί με αυθεντική Βέλγικη σοκολάτα γάλακτος ή dark ή καραμέλα για να δημιουργήσουν το τέλειο ρόφημα ζεστής σοκολάτας. Ένα απλό ανακάτεμα σε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα  ή τσάι είναι αρκετό για να λιώσει τη σοκολάτα και να δημιουργήσει το πιο κρεμώδες, πεντανόστιμο, σοκολατένιο ρόφημα ζεστή σοκολάτα που έχετε απολαύσει ποτέ.

Η συσκευασία περιέχει 9 μπατόνς, κοστίζει περίπου 30 ευρώ και μπορείτε να το παραγγείλετε  εδώ:  http://www.deandeluca.com/holiday-favorites-2017/hot-chocolate-on-a-stick


3. Arnaud Larher / Το Χριστουγεννιάτικο Καπέλο

Η Χριστουγεννιάτικη πρόταση του πατισιέ είναι αφιερωμένη στο κόκκινο σκουφάκι που έχει δημιουργηθεί με  σαμπλέ μπρετόν και ζύμη από αφράτο παντεσπάνι, με χυμό βατόμουρου, ζελέ φράουλας και αφρό λεμονιού. Στην κορυφή στέκεται μία μπάλα λευκής σοκολάτας και μαρσμέλοου λεμόνι καλυμμένο με τριμμένη καρύδα.

Σερβίρονται 4 έως 6 μερίδες, κοστίζει 72 ευρώ και διατίθεται μόνο στα καταστήματα του οίκου https://arnaudlarher.com/boutique/noel/bonnet-noel/


4. Alain Ducasse – Le Chocolat / Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Η φετινή πρόταση του οίκου θέλει την οικογένεια ή τους φίλους να μοιράζονται και να απολαμβάνουν μαζί το παιχνιδιάρικο, σοκολατένιο δέντρο των Χριστουγέννων. Αποτελείται από δίσκους διακοσμημένους με βιολογικά δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα (σταφίδα, αχλάδι, φράουλα, κεράσι, ανανάς, μάνγκο, μύρτιλα) και ξηρούς καρπούς.

Το ύψος του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι 20 εκατοστά και πωλείται σε ένα επίπεδο κουτί το οποίο περιέχει και ζευγάρι λευκά γάντια για να φορεθούν ενώ συναρμολογείται.

Κοστίζει 58 ευρώ και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ https://www.lechocolat-alainducasse.com/en/christmas-tree-dark


5. Hotel Chocolat / Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι Σοκολάτας

Ένα κουτί σχεδιασμένο σαν στεφάνι που περιέχει τις πιο λαχταριστές λιχουδιές εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα. Είναι παρασκευασμένα με άριστα υλικά και bean to Bar σοκολάτα.

Κοστίζει περίπου 45 ευρώ και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ: http://www.hotelchocolat.com


ΣΧΕΤΙΚΆ ΆΡΘΡΑ

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι καθηγήτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση