Τσάι στο κουταλάκι – Ζελέ από τσαϊ φρούτων με τριαντάφυλλο & φράουλες, γράφει η Γιάννα

Τσάι στο κουταλάκι – Ζελέ από τσαϊ φρούτων με τριαντάφυλλο & φράουλες, γράφει η Γιάννα

Αγαπώ όλα τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά που δημιουργούν νόστιμα αφεψήματα. Αγαπώ και τα ζελέ. Ειδικά τα ζελέ που περιέχουν γευστικές τσαχπινιές, γι’ αυτό κατά καιρούς μετατρέπω τα κρασιά, τις σαμπάνιες, τα τσάγια σε διάφανα αλείμματα ή σε δροσερά ζελέ.  Και έχει πλάκα τελικά να γεύεσαι τις αγαπημένες σου απολαύσεις σε μία άλλη μορφή. Με το κουταλάκι.

Photo: Νεφέλη Φραγκούλη

Αυτή τη φορά έπεσαν στα χέρια μου 4 φακελάκια με μαγικά φίλτρα. Έπιασα το πρώτο που μου έκανε κλικ στο μάτι και άρχισα να παίζω.Τώρα που θα σου αποκαλύψω το μυστικό μου θα καταλάβεις ότι η αλήθεια βρίσκεται στα απλά πράγματα και με μόνο δύο, άντε τρία υλικά μπορείς να φτιάξεις εύκολα γευστικά αριστουργήματα.

Η αλήθεια λοιπόν βρίσκεται μέσα στο φακελάκι Red Feast – ALTHEA που περιέχει αυτά τα μαγικά υλικά: Μήλο, μούρα, ακτινίδιο, άγριο τριαντάφυλλο, ιβίσκο και άρωμα φράουλας.

Τα οποία μόλις πέσουν σε ζεστό νερό ανακτούν τη χαμένη τους ενέργεια και χαρίζουν τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματά τους.

Πρώτος εμφανίζεται ο ιβίσκος με τον έντονο χαρακτήρα του, που παίζοντας με το φως μετατρέπεται πότε σε έντονο φούξια και πότε σε καυτό κόκκινο. Και μετά το άγριο τριαντάφυλλο που μαζί με τα μούρα προσπαθεί να σε μπερδέψει ενώ κάπου στο βάθος του ουρανίσκου ξεπετιούνται πινελιές φράουλας και μήλου. Νομίζεις ότι θα είναι ρομαντικό, μέσα στη γλύκα του όμως η μπερδεμένη οξύτητα του ακτινίδιου, των μούρων και του ιβίσκου κοντράρονται μέχρι να παραδώσουν τη σκυτάλη στα αρώματα της φράουλας που τα νικάει όλα. Και μένει για ώρα…μέχρι να αναζητήσεις την επόμενη γουλιά ή καλύτερα κουταλιά. Πρόσθεσα λίγο μαύρο τσάι για να τονώσω κι άλλο το τέλος.
Ήταν και αυτό το βλέμμα του ξωτικού στη συσκευσία που με παρατηρούσε γεμάτο υπονοούμενα. Και τώρα οι δύο μας 🙂

Έβγαλα από το ντουλάπι τις ζελατίνες, ζέστανα νερό στον βραστήρα και ετοίμασα το ζελέ.

Υλικά

  • 40γρ μείγμα βοτάνων Red Feast
  • 1lt. καυτό νερό
  • 12 ζελατίνες

Εκτέλεση

  1. Σε μία πρέσα πρόσθεσα το μείγμα βοτάνων Red Feast μαζί με το καυτό νερό.
  2. Άφησα να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 5΄και ετοίμασα τις ζελατίνες.
  3. Σε ένα μπολ με κρύο νερό άφησα για 5΄να μαλακώσουν οι ζελατίνες.
  4. Σούρωσα το τσάι, φιλτράρισα μία ακόμη φορά, χωρίς να πιέσω το μείγμα και το άδειασα σε ένα μπολ.
  5. Στράγγιζα μία μία τις ζελατίνες και τις πρόσθετα στο μπολ με το τσάι ανακατεύοντας ασταμάτητα ώστε να διαλυθούν καλά.
  6. Με μία κουτάλα σερβίρισα στα κρυστάλλινα ποτηράκια
  7. Περίμενα περίπου 30΄να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα έβαλα στο ψυγείο.

Σημειώσεις

  • Το τσάι δεν είναι γλυκό. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή ζάχαρη στο μπολ και να το λιώσεις πριν προσθέσεις τις ζελατίνες.
  • Το μείγμα περιέχει κομμάτια από φρούτα που τρώγονται ευχάριστα και είναι νόστιμα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις μία κουταλιά σε κάθε ποτήρι σερβιρίσματος.

Το Red Feast – ALTHEA παράγεται και συσκευάζεται από την ΜΙΤ Group Roasters. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα τους https://mit-group.gr/

Ευχαριστώ την Foodwill, την εταιρεία που σχεδίασε τη συσκευασία, για την γευστική εμπειρία που μου χάρισε.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ

 

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι καθηγήτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση