Λουκάνικο Φιλιατρών καπνισμένο σε ξύλα ελιάς με πατάτες στο φούρνο, γράφει η Γιάννα.

Λουκάνικο Φιλιατρών καπνισμένο σε ξύλα ελιάς με πατάτες στο φούρνο, γράφει η Γιάννα.

Από τη στιγμή που διάβασα τις πληροφορίες της συσκευασίας κατάλαβα ότι κάτι νόστιμο βρίσκεται στο περιεχόμενο. «ΔΙΠΛΕΤΟ. Λουκάνικο Φιλιατρών με χοιρινό, μοσχάρι, κρασί Cabernet Sauvignon, φυσικά μπαχαρικά, γραβιέρα Αμφιλοχίας, καπνιστό σε ξύλα ελιάς». Αυτό δεν είναι περιγραφή, είναι ποίηση για τους κοιλιόδουλους σαν εμένα.

Αγόρασα δύο συσκευασίες από το κατάστημα του Κατσιγιάννη στην Πύλο, γύρισα σπίτι και μαγείρεψα το φαγητό «της εντελώς τεμπέλας» και οι κόποι μου (!) δικαιώθηκαν.
Θέλετε συνταγή; Πήρα ένα πυρίμαχο σκεύος, έκοψα το λουκάνικο σε μικρές ροδέλες, καθάρισα μερικές πατάτες, πρόσθεσα αγουρέλαιο, λίγο νερό, αλατοπίπερο, χυμό λεμόνι και δεντρολίβανο και το έψησα για μισή περίπου ώρα.

Στο μεταξύ μας έσπασε τη μύτη η μυρωδιά από το κάπνισμα του λουκάνικου στα ξύλα της ελιάς, το οποίο έκανε και τις πατάτες πεντανόστιμες. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής τη γραβιέρα δεν την κατάλαβα στη γεύση αλλά ποιός νοιάζεται όταν τα υπόλοιπα υλικά μιλάνε από μόνα τους.

Η μπροστινή πλευρά της συσκευασίας. Οι κοιλιόδουλοι της οικογένειας φρόντισαν να «σκίσουν» τη συσκευασία. 🙂
Πληροφορίες για τα Φιλιατρά στην πίσω πλευρά της συσκευασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα τους

http://www.loukanikofiliatron.gr

 

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι καθηγήτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση