Λιγκουίνι με ντομάτα, φέτα και κάπαρη από την Τήνο, γράφει η Έφη.
Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Λιγκουίνι με ντομάτα, φέτα και κάπαρη από την Τήνο, γράφει η Έφη.

Φέτος ταξίδεψα στην Τήνο και έφερα μαζί μου ωραιότατη κάπαρη στο αλάτι (Όχι σε άρμη) και μοσχοβολιστή ρίγανη που τη φυλάω σαν θησαυρό. Με αυτά τα δυο και ντομάτα, λάδι και χοντρό αλάτι έφτιαξα μια μακαρονάδα σκέτο ποίημα.

Photo: Έφη Καϊσέρογλου
Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Απ΄ αυτές που τις τρως και σου ζεσταίνουν την καρδιά με αποτέλεσμα τα δύο με τρία πιάτα να φεύγουν έτσι, χωρίς να το καταλάβεις. Το καλύτερο απ όλα είναι ότι μπορείς να τη φτιάξεις μετά τη δουλειά ή αν έρθει κάποιος έκτακτα στο σπίτι και δεν θες όπως κι εγώ να παραγγείλεις απ’ έξω.

Γιατί; Γιατί είναι πανάλαφρη, εύπεπτη, νόστιμη και η παρασκευή της διαρκεί όσο χρόνο κάνουν να βράσουν τα μακαρόνια. Εγώ την προτιμώ πολύ συχνά για κάτι γρήγορο και την αγαπώ ιδιαιτέρως. Η μυρωδιά και η υφή θα σε μαγέψουν.
Μοιάζει σαν μια ζέστη σαλάτα με μακαρόνια. Σαν μια ζέστη, ελληνική σαλάτα.

Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Υλικά:
-Μακαρόνια.
Εγώ αγαπώ τα λιγκουίινι. (γι’αυτή τη δόση μισό πακέτο φτάνει)
-Τρεις μεγάλες ξεφλουδισμένες ντομάτες, κομμένες άτακτα σε μικρά κομμάτια.
-200 γραμμάρια περίπου φέτα.
-Κάπαρη.
-Ρίγανη
-Ελαιόλαδο
-Χοντρό αλάτι
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το τέλος στο πιάτο.

Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Εκτέλεση:
Βάζεις νερό με χοντρό αλάτι για να βράσεις τα μακαρόνια. Παράλληλα ξεφλουδίζεις τις ντομάτες και τις κόβεις σ ‘ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνεις λίγο λάδι, κάπαρη, λίγο χοντρό αλάτι, ρίγανη και τη βάζεις σε δυνατή φωτιά να φύγουν τα υγρά και να μαραθεί η ντομάτα. Σε λίγα λεπτά θα ‘ναι έτοιμη.

 

Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Έπειτα βάζεις και τη φέτα για άλλα δύο λεπτά και ανακατεύεις απαλά, απλά για να μελώσει. Εδώ προσθέτουμε κι άλλο λάδι για να είναι όσο πιο ωμό και φρέσκο. Ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια με μια πιρούνα που θα έχουν ήδη βράσει μέχρι εκείνη την ώρα, κατευθείαν απ το νερό τους στο τηγάνι. Ανακατεύεις να πάει η σάλτσα παντού, σερβίρεις και τρίβεις με το μύλο φρέσκο πιπέρι.

Απαραίτητη προϋπόθεση να φαγωθεί ζεστή.

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.

Αφήστε μια απάντηση