Πραλίνα φουντουκιού με ελαιόλαδο, γράφει η Γιάννα.

Πραλίνα φουντουκιού με ελαιόλαδο, γράφει η Γιάννα.

Η μανία της μονάκριβης με την πραλίνα φουντουκιού με ανάγκασε να ανακαλύψω την πιο υγιεινή εκδοχή.
Κατέληξα στην παρακάτω εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά
– 500γρ φουντούκια
– 400γρ ζάχαρη άχνη ή 500γρ ζάχαρη καρύδας
– 100γρ κακάο
– 80γρ (ανάλογα με την πυκνότητα που θέλουμε) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Τα βάζεις όλα στο μίξερ και έτοιμο.
Γεμίζει περίπου 6 βαζάκια των 220γρ και διατηρείται στο ψυγείο.

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι καθηγήτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση