You are currently viewing Ζελέ Sauvignon Blanc με πατρινές ελιές και τσίλι σε βαζάκι, γράφει η Γιάννα

Ζελέ Sauvignon Blanc με πατρινές ελιές και τσίλι σε βαζάκι, γράφει η Γιάννα

Αν σου αρέσει να πειράζεις τα υλικά ή να μαγειρεύεις με κρασιά αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάζει. Πρώτα εσένα και αμέσως μετά τους καλεσμένους σου. Αν θέλεις να κάνεις το τραπέζι σε αγαπημένους φίλους σου και τα πρώτα πιάτα περιέχουν θαλασσινά σου έχω έτοιμη λύση για να κερδίσεις τις εντυπώσεις.

Η ιδέα λοιπόν είναι απλή και η υλοποίηση σχετικά εύκολη αρκεί να επιλέξεις ένα ποιοτικό Sauvignon Blanc με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και μεταλλική διάθεση.  Μην πέσεις στην παγίδα των χύμα κρασιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δεν κάνουμε τσιγγουνιές στην ποιότητα και στην τιμή όταν μαγειρεύουμε για τους δικούς μας.

Υλικά

  • 750ml Οίνος Sauvignon Blanc
  • 7 φύλλα ζελατίνας
  • 20 περίπου ελιές σε άλμη, ιδανικά μικρές πράσινες, Πατρινές ή Θάσου.
  • 2 φρέσκα τσίλι.

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της φιάλης σε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10′.
  2. Μέχρι να βράσει κόβουμε πολύ λεπτές λωρίδες τις καυτερές πιπεριές.
  3. Στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας τις ελιές.
  4. Σε ένα μπολ μαλακώνουμε τις ζελατίνες, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρασί που βράζει ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
  5. Ζεσταίνουμε για 5΄ στο φούρνο στους 100°C, 20 μικρά βαζάκια μεγέθους 100ml
  6. Σε κάθε βαζάκι, όπως είναι καυτό, προσθέτουμε 1-2 ελιές, 1 ροδέλα τσίλι
  7. Συμπληρώνουμε το βαζάκι με το καυτό κρασί, σφραγίζουμε το βαζάκι και αναποδογυρίζουμε.
  8. Αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και γυρίζουμε τα βαζάκια στην κανονική τους πλευρά. Με το καπάκι προς τα επάνω.
  9. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  10. Σερβίρονται αμέσως μόλις καθίσουν οι καλεσμένοι στα καθίσματα του τραπεζιού, παγωμένα και σφραγισμένα.

 

Διευκρινίσεις

  • Εναλλακτικά αντί για Sauvignon Blanc μπορείτε να επιλέξετε Ασσύρτικο, Νυκτέρι ή Μαλαγουζιά.
  • Μη βράσετε τις ελιές και τις πιπεριές μαζί με το κρασί γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση. Καλύτερα να μείνει η παιχνιδιάρικη διάθεση με το ξινό και το καυτερό.

ΣΧΕΤΙΚΆ ΑΡΘΡΑ

 

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.