Γαρίδες με λιγκουίνι γρήγορα, εύκολα και νόστιμα – γράφει η Έφη.

Γαρίδες με λιγκουίνι γρήγορα, εύκολα και νόστιμα – γράφει η Έφη.

Η αλήθεια είναι πως σε τούτο το φαγητό δεν τσιγκουνεύτηκα καθόλου τα λιπαρά. Τα καλά λιπαρά μην αγχώνεσαι.
Και δεν ήταν βαρύ, ήταν βελούδινο. Κάθε μπουκιά έλιωνε στο στόμα. Φίνα, αρωματική και μελωμένη. Και το σημαντικότερο γρήγορη και καθόλου κουραστική.

Συνταγή:
Ένα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες χωρίς κέλυφος.
-μια κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
-μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
-δυο κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο
-ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
-ξύσμα από δύο λεμόνια
-200 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
-50 ml λευκό κρασί
-αλάτι
-μακαρόνια λιγκουίνι
-ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Όσοι έχετε τη διάθεση να ταλαιπωρηθείτε λιγάκι πάρτε γαρίδες με κέλυφος. Έστω χωρίς κεφάλι. το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, απλά λίγο υπομονή στο καθάρισμα.

    Φωτο: Έφη Καϊσέρογλου
  2. Βασικό εργαλείο ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο λιώνεις το βούτυρο και σοτάρεις το σκόρδο το τζίντζερ και το κόλιανδρο για ένα λεπτό.
  3. Συνεχίζεις με τις γαρίδες για άλλα δύο λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνεις με το λευκό κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται ρίχνεις την κρέμα, το αλάτι και το ξύσμα του λεμονιού. Άστο να πάρει μερικές βράσεις. Η σάλτσα δεν θα δέσει αλλά αυτό ακριβώς θέλουμε.
Φωτο: Έφη Καϊσέρογλου
Φωτο: Έφη Καϊσέρογλου

4. Στη συνέχεια βράσε λιγκουίνι κι όταν είναι έτοιμα για το γούστο σού, σούρωσέ τα, ρίξε και λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψετε τα.

Σέρβιρε τα ζεστά με ζέστη σάλτσα. Δεν θα πρότεινα να βάλεις οποιοδήποτε τυρί από πάνω. Eίναι τόσο λεπτό το άρωμα του που θα μπορούσε να το αλλοιώσει και να την στεγνώσει επίσης. Ιδανικά γι αυτήν την ποσότητα σάλτσας βράσε τρία τέταρτα του πακέτου λιγκουίνι.

Έξτρα πληροφορίες για τους εραστές της απόλαυσης. δώσε του μόλις λίγα λεπτά στο πιάτο, να μείνει η σάλτσα με τα μακαρόνια αφού ανακατέψεις, να τραβήξουν μέσα τους τη σάλτσα… και απλώς κλείσε τα μάτια.

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.

Αφήστε μια απάντηση