Γαρίδες κάρυ του έρωτα, γράφει η Έφη.

Γαρίδες κάρυ του έρωτα, γράφει η Έφη.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι λένε και είναι γεγονός.
Εμένα με χτύπησε κατακούτελα με τις κουτάλες και όχι με τα βέλη του.

Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος? Γιατί είναι κι αυτές οι στιγμές που σου λέει ο Άνθρωπος σου “άσε θα μαγειρέψω εγώ” .
Τότε βλέπεις όλο του το είναι σ’ ένα πιάτο. πολυπλοκότητα, φινέτσα, άρωμα, έμπνευση.
Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα αυτό το πιάτο με μάγεψε. Προσοχή όμως ανήκει στην κατηγορία των spicy… και επειδή η έμπνευση δεν μπαίνει σε καλούπι τα υλικά είναι #metomati.

Υλικά με το μάτι:
κρεμμύδι ξερό
καρότο
μανιτάρια
σκόρδο
κόλιανδρο ξερό
τζίντζερ σκόνη
χαρίσα (έτοιμη καυτερή σάλτσα σε βαζάκι. Υπάρχει σε γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στα έθνικ φαγητά)
τσίπουρο
σάλτσα σόγιας
κρέμα γάλακτος
κάρυ
γαρίδες

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε λίγη καστανή ζάχαρη και το αφήνουμε να καραμελώσει. Σβήνουμε με τη σόγια ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το καρότο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. τα πασπαλίζουμε με αλάτι το τζίντζερ, το κόλιανδρο και τη χαρίσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Όταν φτάσουν σ’ένα ικανοποιητικό σημείο σβήνουμε με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσει λίγα μόνο λεπτά για να μην σφίξουν οι γαρίδες.

Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.

Συνταγή: Αντρέας Μπούτσης
Φωτο: Εφη Καϊσέρογλου

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.

Αφήστε μια απάντηση