Αυγόφετες βουτηγμένες σε αρωματισμένη γκανάζ σοκολάτας, γράφει η Έφη.
Φωτογραφία: Έφη Καϊσέρογλου

Αυγόφετες βουτηγμένες σε αρωματισμένη γκανάζ σοκολάτας, γράφει η Έφη.

Ο ήλιος απ το πρωί παίζει κρυφτό κάθε πέντε λεπτά. Ο καιρός θυμίζει μια άνοιξη μια φθινόπωρο. Όπως και να έχει αγνόησε τους εξωτερικούς παράγοντες κράτα τον ήλιο μέσα σου και πήγαινε στην κουζίνα. Δώσε στα υλικά κυριακάτικη φορεσιά. Σίγουρα τα περισσότερα τα έχεις. Λίγο ψωμί που ξέχασες να πετάξεις απ την προηγούμενη λίγο γάλα κανένα αυγό, λίγη σοκολάτα στο ντουλάπι για την υπογλυκαιμία… ξέρεις εσύ.

Το θέμα γνωστό. Το έφτιαχνε και η γιαγιά σου. Αυγόφετες. Τώρα εντυπωσίασε τη γιαγιά και πήγαινε τη ένα βήμα μπροστά. Βάλε δίπλα μια αρωματισμένη γκανάζ σοκολάτας με μπαχαρικά και βούτα τες μέσα.

Φωτογραφία: Έφη Καϊσέρογλου

Υλικά:
-μερικές φέτες ψωμί της προηγούμενης μέρας.
-2 αυγά -80 γραμμάρια γάλα
-Μια πρέζα αλάτι.
-λάδι για τηγάνι

Υλικά για τη γκανάζ:
-100 γραμμάρια γάλα
-90 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
-40 γραμμάρια σοκολάτα πραλίνας ή γάλατος. (εγώ χρησιμοποίησα πραλίνας)
-κανέλλα
-μοσχοκάρυδο
-βανίλια
-κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Φωτογραφία: Έφη Καϊσέρογλου

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζεις πρώτα τη γκανάζ.
  2. Βράζεις το γάλα αφού έχεις ρίξει τα μπαχαρικά με προσοχή σε μικρές ποσότητες γιατί η δόση είναι μικρή. Χρησιμοποίησε τη μύτη του μαχαιριού και το γούστο σου.
  3. Αφού βράσει το γάλα, ρίξε μέσα τις σοκολάτες άφησε τες μισό λεπτό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα. Μπορείς να το φτιάξεις απ την προηγούμενη να το έχεις σε ένα βάζο  -δεν παθαίνει τίποτα- και να το ζεστάνεις στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί.
  4. Χτύπα τα αυγά σε ένα πιάτο βαθύ πρόσθεσε το γάλα να ενωθούν.
  5. Βούτα μέσα τις φέτες το ψωμάκι λίγα δευτερόλεπτα να μουλιάσει και μετά κατευθείαν στο ζεστό λάδι. Όχι πολύ καυτό γιατί θα σου καούν αμέσως.
  6. Άφησε τες να πάρουν χρυσαφί χρώμα και απ τις δύο μεριές και σέρβιρέ τες με τη ζέστη σοκολάτα .
  7. Φτιάξε και καφεδάκι και απόλαυσε.

Μην αγνοήσεις μετά να βγεις μια βόλτα. Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ!

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.

Αφήστε μια απάντηση