Κορώνη: 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής με Γευσιγνωσίες Ελαιολάδων και παραδοσιακές μαγειρικές

Φέτος στην Κορώνη έχει σχεδιαστεί ένα πλήθος δράσεων γαστρονομίας και πολιτισμού.

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργανώνουν επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή και παράλληλα το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, στην Κορώνη Μεσσηνίας.

Η από 16 Νοεμβρίου 2010 εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO και η μετέπειτα διεύρυνση των χωρών και των Εμβληματικών Κοινοτήτων που υποστήριξαν την υποψηφιότητα της Μεσογειακής Διατροφής στους παγκόσμιους θησαυρούς της UNESCO, έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο, το Μαρόκο και την Πορτογαλία και στις Εμβληματικές τους Κοινότητες (Κορώνη, Soria, Cilento, Hvar & Brac, Αγρός, Chefchaouen, Tavira) να επικοινωνήσουν τον εθνικό και τοπικό τους πολιτισμό.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου ο Ανδρέας Ζαγάκος από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα μιλήσει για τη χρήση τυποποιημένου ελαιολάδου στα καταστήματα εστίασης ενώ το βράδυ θα απολαύσουμε street party μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές, οι οποίες στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν στους καταλόγους των καταστημάτων εστίασης.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου η ημέρα θα ξεκινήσει με γευστικό πάντρεμα εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και φαγητού και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Κάστρο της Κορώνης με γεύμα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορώνης και το βράδυ του Σαββάτου οι γυναίκες της Κορώνης παρουσιάζουν τοπικές συνταγές.

Aναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το σχολείο στην Καλαμάτα και σπούδασε γραφιστική με την οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ. Δηλαδή περίπου ποτέ γιατί εργάστηκε 12 χρόνια στην παραγωγή νέων τεχνολογιών όπου ξαφνικά "το γύρισε" σε παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων. Ζει και αναπνέει για τη μονάκριβη Νεφέλη.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *