Πράσινα Τοματίνια με Δίκταμο τουρσί, γράφει η Γιάννα

Πράσινα Τοματίνια με Δίκταμο τουρσί, γράφει η Γιάννα

Μια βαρετή Τρίτη και ένας τυπικός διάλογος στον πάγκο της λαϊκής έγινε η αφορμή για να προσθέσω ένα ακόμα τουρσί στη συλλογή μου.


– «Αυτά γιατί είναι μόνα τους;»
– «Είναι άγουρα και δεν τα θέλουν οι νοικοκυρές. Δώσε μου 1€ και παρε τα, δικά σου».
– «Ασφαλώς και θα τα πάρω. Έρχονται γιορτές και χρειάζομαι τουρσιά για τα τραπέζια».

Μαρινάρισα τα άγουρα τοματίνια με αλάτι και ζάχαρη, έσπασα ξερό κόλιανδρο, μαραθόσπορο και κύμινο, συμπλήρωσα με δίκταμο και στο τέλος έκοψα ένα φρέσκο κλαδί μυρτιάς για να ολοκληρωθεί το καρέ. 
Τα βύθισα σε ένα βάζο με νερό και σε 10 μέρες πιστεύω πως θα είναι έτοιμα.
Για κάτι τέτοιους θησαυρούς άλλωστε πηγαίνω συχνά πυκνά στις λαϊκές αγορές.

#μηνπετάςτίποτα #nofoodwaste

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι καθηγήτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση