Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!

Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 16:00 – 19:00
Gisemi HUB στα Τρίκαλα

Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά

Η πρωτοβουλία Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, ένα πρωτοποριακό πολυετές πρόγραμμα στην Ελλάδα, για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον Αγροδιατροφικό τομέα, διοργανώνει Toolkit Event με θέμα:

Πρωτογενής Τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!

Aνάπτυξη τοπικά παραγόμενων προϊόντων με σύγχρονες πρακτικές και έμφαση στην καινοτομία.

Εισηγήτρια: Γιάννα Μπαλαφούτη / Δημιουργός προϊόντων, Καθηγήτρια γαστρονομίας

Ένα ολοκληρωμένο προϊόν πρέπει να είναι καινοτόμο και να αφηγείται μία ιστορία. Να αξιοποιεί τα αγαθά του τόπου, να σέβεται το περιβάλλον αλλά τις διατροφικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Για να υλοποιηθεί θα πρέπει να ακολουθήσει αυστηρά τα μοντέλα ανάπτυξης, να τηρεί τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Στο session θα εντοπίσουμε την καινοτομία και θα μελετήσουμε τις διατροφικές τάσεις στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη.

Case Study: Τυποποίηση προϊόντων Μανιταριών και Τρούφας.

Ομιλητής: Ελευθερία Παπακώστα, Υπεύθυνη Λειτουργίας.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Προσπάθεια για Εξαγωγές τυποποιημένων προϊόντων και συχνά λάθη.

«Το παράδειγμα του ελαιόλαδου.»

Εισηγητής: Γιάννης Καρβέλας / Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής Paratus Europe Ltd.

Ένα αγροτικό προϊόν προς εξαγωγή πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα. Πόσο σημαντική είναι η σημασία της οργανοληπτικής αξιολόγησης των τροφίμων και πόσο μας βοηθά να επιλέξουμε την χώρα στόχο ή να ενισχύσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.
Σωστή οργάνωση για τη συμμετοχή σε εκθέσεις και διαγωνισμούς καθώς και οι προϋποθέσεις για δημιουργία επισκέψιμων μονάδων και οργάνωση γευσιγνωσιών.

Gisemi HUB
Βαλκάνου 6, Τρίκαλα Θεσσαλίας, ΤΚ 42100

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι καθηγήτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση