Μαρμελάδα Φράουλα, γράφει η Έφη.

Μαρμελάδα Φράουλα, γράφει η Έφη.

Πλύθηκε κι αντίκρισε το είδωλό της, στη μεταλλική επιφάνεια.
Κομμάτια όπως ήταν, αφέθηκε να τυλιχτεί στη λευκή σαν πέπλο αμαρτία.
Το άγγιγμα της, την έκανε να λιώσει και να μεταμορφωθεί σε κατακόκκινη λάβα κι έτσι καυτή, περνώντας μέσα απ΄ τον κρατήρα, έκλεισε ερμητικά το καπάκι πίσω της, αφήνοντας υποσχέσεις για λουκούλλεια πρωινά!!!

Με απλά λόγια. Έφτιαξα μαρμελάδα.


Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • λίγη βανίλια
  • μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις μισές φράουλες και τις υπόλοιπες τις περνάμε στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να σταθεί για να λιώσει.
    Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε για να βράσει σιγά-σιγά για να διατηρηθεί το έντονο κόκκινο χρώμα της.
  3. Δοκιμάζουμε να ρίξουμε μικρή ποσότητα σιροπιού σ ένα πιατάκι για να δούμε αν έδεσε.
    Είναι έτοιμη αν η σταγόνα που ρίχνουμε στέκεται όπως «στο μάγουλο το δάκρυ» ή αλλιώς με θερμόμετρο καραμέλας στους 105 βαθμούς Κελσίου.
  4. Αποθηκεύστε σε βαζάκια τα οποία θα κλείσετε αμέσως και θα γυρίσετε ανάποδα.
  5. Διατηρούμε στο ψυγείο, κυρίως μετά το άνοιγμα.

Σχετικά Άρθρα:

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.

Αφήστε μια απάντηση