6+1 ιδιαίτερες σοκολάτες που θα ήθελες να δοκιμάσεις, γράφει η Γιάννα.

6+1 ιδιαίτερες σοκολάτες που θα ήθελες να δοκιμάσεις, γράφει η Γιάννα.

Κάποτε υπήρχαν λάτρεις της σοκολάτας που με μία μόνο είδηση έπαιρναν τις βαλίτσες τους και ταξίδευαν για να την συναντήσουν και να τη γευτούν από κοντά. Πλέον με την ανάπτυξη του διαδικτύου η πληροφορίες παρέχονται απλόχερα και η διάθεση των προϊόντων γίνεται με ένα απλό κλικ.

Συγκέντρωσα 6+1 (ξεχωριστή) πλάκες σοκολάτας από μικρούς, ανήσυχους σοκολατοποιούς που καινοτομούν στον τρόπο μεταποίησης και αναζητούν άριστα υλικά για να πετύχουν την τέλεια συνταγή.

  1. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Ο σοκολατιέ Domantas Uzpalis, Chocolate Naive συνεργάζεται στενά με τους αγρότες- παραγωγούς κακάο για να εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα στην πρώτη ύλη. Διατηρώντας το καινοτόμο πνεύμα του, αποφάσισε να κάνει κάτι πραγματικά ανορθόδοξο με την ανάμιξη κεφίρ σε σοκολάτα. Λόγω των ζωντανών μικροοργανισμών, αυτή η πλάκα σοκολάτας ωριμάζει όπως το τυρί ενώ οι γεύσεις αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου.

Είναι ένας από τους τρεις συνδυασμούς σοκολάτας που ανήκουν στην κατηγορία της «τροφοσυλλογής» (Naive / Forager) και κατέχουν δίπλωμα ευρασιτεχνίας.

Θα την βρείτε εδώ:  http://chocolatenaive.com/s/chocolates/forager/kefir/


2 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORCINI

Η σοκολάτα Porcini είναι ο δεύτερος συνδυασμός της συλλογής Naive / Forager (με κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), η οποία επινοήθηκε «κατά λάθος», όπως γράφει στην επίσημη σελίδα του ο σοκολατιέ Domantas Uzpalis. Συλλέγει τα άγρια μανιτάρια πορτσίνι και τα συνδυάζει με βελούδινη σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια ειδικά σχεδιασμένη μέθοδο.

Θα την βρείτε εδώ: http://chocolatenaive.com/s/chocolates/forager/porcini/


3. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΥΡΗ

Η βιοδυναμική μελισσοκομία του σοκολατιέ Domantas Uzpalis βρίσκεται δίπλα στο δάσος, εκεί όπου οι μέλισσες συγκεντρώνουν το εξαιρετικό νέκταρ τους. Λόγω της μοναδικής θέσης του, το μέλι και η γύρη έχουν σκούρο πορτοκαλί χρώμα και έντονη γεύση με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ασυνήθιστη αλχημεία στη σοκολάτα. Η περίπλοκη διαδικασία μεταποίησης και ο συνδυασμός του μελιού με τη σοκολάτα κατατάσσουν τη συνταγή στις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες σοκολάτες που υπάρχουν. Αν και ο σοκολατιέ περηφανεύεται για το γεγονός ότι αυτός ο συνδυασμός πρεσβεύει τον τόπο καταγωγής του, το όνομα που επέλεξε να την ονομάσει προέρχεται από την τροφή των αθανάτων στην ελληνική μυθολογία. Αμβροσία!

Θα την βρείτε εδώ: http://chocolatenaive.com/s/chocolates/forager/ambrosia/


4. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Η σοκολατιέ καμαρώνει για την άριστη ποιότητα των υλικών και δυσανασχετεί με τους συμβούλους της που δεν της επιτρέπουν να καπνίζει με ψυχρή μέθοδο μόνη της, τις πρώτες ύλες. Παρόλα αυτά από την περιγραφή των υλικών «φωτογραφίζεται» η ποιότητα της γεύσης και δημιουργείται το σκηνικό μιας καλοκαιρινής ημέρας με φίλους που ψήνουν καλαμπόκια στο μπάρμπεκιου.

Συστατικά: βιολογική σοκολάτα δίκαιου εμπορίου (πάστα κακάο, βούτυρο κακάο, ζάχαρη vegan, λεκιθίνη σόγιας, βανίλια), βιολογικό καλαμπόκι, καπνιστή πάπρικα, καπνιστό θαλασσινό αλάτι, βιολογικό καπνιστό πιπέρι, βιολογικό φασκόμηλο.

Θα την βρείτε εδώ: http://www.lagustasluscious.com/shop/bars/smoky-corn-on-the-cob-chocolate-bar


5. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟ

Εδώ ο πολυβραβευμένος σοκολατιέ Christopher Curtin συνδυάζει τον πλούσιο, σκούρο καβουρντισμένο καφέ με το πικάντικο και ταυτόχρονα λουλουδένιο καρδάμωμο μεταφέροντας μια από τις χαρακτηριστικές γεύσεις της Μέσης Ανατολής σε πλάκα σοκολάτας.

Θα την βρείτε εδώ: http://eclatchocolate.com/product/coffee-cardamom/


6. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ WASABI ΚΑΙ ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΚΑΟ

Η Conexion διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κακάο (Bean-to-bar) στο Εκουαδόρ. Αν και εξειδικεύεται στην υφή και στη γεύση μονοποικιλιακού κακάο έχει δημιουργήσει και μία σειρά συνδυασμών που φαίνονται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γευστικά. Από τη λίστα τους επέλεξα την ειδική έκδοση (special edition) με wasabi και σπασμένους κόκκους κακάο.

Θα την βρείτε εδώ: http://www.conexionchocolate.com


7.ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ

Μια σοκολάτα αλλοιώτικη από τις άλλες. Περιέχει βούτυρο κακάο από την περιοχή Camino Verde στο Duran, του Ισημερινού, σκόνη από κατσικίσιο γάλα (βιολογικό) και μπαχαρικά.  Ένα κομμάτι αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα είναι αρκετό για να μας ταξιδέψει.

Αν και αυτή την εποχή είναι SOLD OUT, θα την βρείτε εδώ:  http://wkndchocolate.com/shop/turmericwhitechocolate


Σχετικά άρθρα:  Γευσιγνωσία Σοκολάτας. Μάθε πώς να ξεχωρίζεις την άριστη σοκολάτα, γράφει η Γιάννα.


 

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γραφιστική επικοινωνία. Εργάστηκε 12 χρόνια στο μάρκετινγκ νεών τεχνολογιών και τα τελευταία 10 χρόνια παράγει καινοτόμα εδέσματα. Διδάσκει "Μαγειρικό Κόνσεπτ και Δημιουργία Προϊόντος" στο Μητροπολιτικό κολλέγιο. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu