You are currently viewing Σολομός με μυρωδικά και ρύζι μπασμάτι, γράφει η Έφη.
Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Σολομός με μυρωδικά και ρύζι μπασμάτι, γράφει η Έφη.

Εύκολη μαγειρική και γρήγορη, δεν σημαίνει απαραίτητα πρόχειρη και κακή. Οι πιο αγαπημένες μου παρασκευές είναι αυτές που γίνονται με ένα μόνο αντικολλητικό τηγάνι. Γρήγορα ξεκούραστα και πολύ δημιουργικά. Μακάρι να είχαμε την πολυτέλεια πάντα να αφιερώναμε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Ή καλή μαγειρική ανεξαρτήτως χρόνου είναι μεράκι, είναι πολιτισμός.
Εδώ μια εύκολη και υγιεινή παράλληλα συνταγή χωρίς γραμμάρια “metomati” για να προσαρμόσεις δημιουργικά με τα υλικά που θα σου προτείνω τη δική σου γεύση στο πιάτο.
Υλικά:
-Μία φέτα σολομό
-κρεμμυδάκι φρέσκο
-άνηθο
-κύβους από την ψίχα του λεμονιού
– κάρυ
– τζίντζερ
– κόλιανδρο σκόνη
-Μερικές κουταλιές τις σούπας κρέμα καρύδας. (πωλείται σε όλες τις υπεραγορές στα έθνικ προϊόντα)
– λίγο σησαμέλαιο για το σοτάρισμα. Έχε το πάντα στη κουζίνα σου, δίνει άλλη γεύση σ’αυτού τού είδους τα φαγητά και είναι τόσο υγιεινό όσο το ελαιόλαδο.
-και φυσικά αλάτι (να προτιμάς πάντα το χοντρό).

Εκτέλεση

Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Βάζουμε σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο σησαμέλαιο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμυδάκι. Δεν θέλουμε δυνατή και μας καεί απλά να μαραθεί. Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τους κύβους του λεμονιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να αρχίσουν τα μπαχαρικά να απελευθερώνουν το άρωμα τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σολομό κομμένο σε κομματάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το εξωτερικό του.

Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Έπειτα αλατίζουμε. ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο, την κρέμα καρύδας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της. Σε αυτά τα λεπτά που θα κάνεις να ετοιμάσεις το πιάτο μπορείς στη διπλανή κατσαρόλα να βράζεις ρύζι μπασμάτι για να βάλεις τον σολομό από πάνω.

Photo: Έφη Καϊσέρογλου

Αν σου αρέσει, μπορείς κάποια άλλη στιγμή να πειραματιστείς και με άλλο φιλέτο ψαριού. Είναι πραγματικά υπερβολικά νόστιμο, γεμίζει η κουζίνα αρώματα. Η δημιουργία και το άρωμά του σου φτιάχνει τη διάθεσή μετά τη δουλειά και σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε φίλους.

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.