Ο σεφ που κόλλησε αγάπη, ο αγαπημένος μας Ιάκωβος Απέργης πειράζει τα παραδοσιακά μελιτίνια προσθέτοντάς τους ταχίνι με κακάο.
Υλικά
- 1 κιλό ανθότυρο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 αυγά (αφαιρούνται 1 κρόκο)
- 1/2 κουταλιά σούπας μαστίχα
- Στην μύτη από τι κουταλάκι του γλυκού σόδα 250gr
- φαρινάπ(περίπου)
- Για το φύλλο : 1 κιλό σκληρό αλεύρι (Νο1),
- Λίγο λάδι
- Λίγο αλάτι
- Χλιαρό νερό.
- 1 βαζάκι 350gr ταχίνι με κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο και τα ασπράδια χτυπημένα.
- Ζυμώνουμε καλά.
- Ανοίγουμε μ’ αυτή φύλλα πάχους 2 εκ. και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια χρησιμοποιώντας ένα κουπ-πατ. \
- Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, το βούτυρο, το αλεύρι, τη μαστίχα & τη βανίλια, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Παίρνουμε λίγη γέμιση με ένα κουτάλι, την προσθέτουμε σε κάθε πιτάκι γυρίζοντας λίγο τις άκρες του, ώστε να σχηματιστεί μια δαντελίτσα.
Άρθρα σχετικά με τον Ιάκωβο Απέργη