Φιλέτο Κοτόπουλου μαριναρισμένο με SMOKEY BBQ στη γάστρα, γράφει η Γιάννα

Φιλέτο Κοτόπουλου μαριναρισμένο με SMOKEY BBQ στη γάστρα, γράφει η Γιάννα

Αυτό το φαγάκι το κατατάσσω στην κατηγορία «νοστιμιές της εντελώς τεμπέλας» γιατί πέτυχε σε μία φάση που δεν είχα ούτε χρόνο ούτε κέφια για μαγειρέματα στην κουζίνα. Ευτυχώς κυκλοφορούν πλέον στην αγορά ελληνική παραγωγής προϊόντα αξιόλογης ποιότητας και μπορείς να μαγειρεύεις γευστικά χωρίς κόπο.

Βρήκαμε στα ράφια του κρεοπώλη την μαρινάτα Smokey BBQ – Cook at home που στη συσκευασία μας πληροφορεί ότι είναι ιδανική για κρέατα στο φούρνο και είπαμε να τη δοκιμάσουμε. Και αν και είναι οξύμωρο να μαγειρεύεις στο φούρνο κάτι σαν μπάρμπεκιου αυτό το μαρινάρισμα το εκτίμησα γιατί αρωμάτισε σωστά τα φιλέτα κοτόπουλου που έψησα στη γάστρα. Ναι, είχε πλάκα το αποτέλεσμα και ακόμη μεγαλύτερη πλάκα είχε το γεγονός ότι ξόδεψα μόνο 5΄ για την ετοιμασία.

Ετοίμασα ρύζι το οποίο αρωμάτισα με σκόνη κάρυ, έφτιαξα ένα βιαστικό ντρέσινγκ με στραγγιστό γιαούρτι και σκόνη μουστάρδας και βάλαμε το Netflix για να λιώσουμε στους καναπέδες.

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου
  • 100γρ μαρινάτα Smokey BBQ
  • δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Κόκκινο Πιπέρι Καπνιστό (πάπρικα) σε ξύλα οξιάς από την Αριδαία
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Aναμειγνύω το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με το δεντρολίβανο, το λιωμένο σκόρδο και την μαρινάτα.
  2. Προσθέτω διαδοχικά τα φιλέτα και ανακατεύω να πάει το μείγμα παντού.
  3. Προσθέτω λίγο καπνιστό πιπέρι για να ενισχύσω τα αρώματα του καπνίσματος, σκεπάζω με μία διάφανη μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
  4. Μετά το μισάωρο, τοποθετώ τα μαριναρισμένα κοτόπουλα στη σχάρα της γάστρας, προσθέτω λίγο νερό στον πάτο της γάστρας, σκεπάζω και τα αφήνω να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 40′.
  5. Το νερό και ο ατμός στη γάστρα φροντίζει να παραμείνουν τρυφερά τα φιλέτα και η μαρινάδα φροντίζει να γίνουν πεντανόστιμα.  Μετά τα 40′ βγάζω το καπάκι της γάστρας και ψήνω για άλλα 10′ ώστε να φύγουν τα υγρά και να καραμελώσει η σάλτσα.
  6. Έτοιμο, νόστιμο και ζουμερό χωρίς κόπο.
  7. Σερβίρω σε μία πιατέλα και συνοδεύω με το ρύζι και το ντρέσινγκ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα τους: http://cookathome.com.gr/

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γραφιστική επικοινωνία. Εργάστηκε 12 χρόνια στο μάρκετινγκ νεών τεχνολογιών και τα τελευταία 10 χρόνια παράγει καινοτόμα εδέσματα. Διδάσκει "Μαγειρικό Κόνσεπτ και Δημιουργία Προϊόντος" στο Μητροπολιτικό κολλέγιο. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση