Πειραγμένα Μελιτίνια με Ταχίνι και Κακάο, γράφει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Πειραγμένα Μελιτίνια με Ταχίνι και Κακάο, γράφει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Ο σεφ που κόλλησε αγάπη, ο αγαπημένος μας Ιάκωβος Απέργης πειράζει τα παραδοσιακά μελιτίνια προσθέτοντάς τους ταχίνι με κακάο.

Υλικά
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 αυγά (αφαιρούνται 1 κρόκο)
  • 1/2 κουταλιά σούπας μαστίχα
  • Στην μύτη από τι κουταλάκι του γλυκού σόδα 250gr
  • φαρινάπ(περίπου)
  • Για το φύλλο : 1 κιλό σκληρό αλεύρι (Νο1),
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • Χλιαρό νερό.
  • 1 βαζάκι 350gr ταχίνι με κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο και τα ασπράδια χτυπημένα.
  2. Ζυμώνουμε καλά.
  3. Ανοίγουμε μ’ αυτή φύλλα πάχους 2 εκ. και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια χρησιμοποιώντας ένα κουπ-πατ. \
  4. Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, το βούτυρο, το αλεύρι, τη μαστίχα & τη βανίλια, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Παίρνουμε λίγη γέμιση με ένα κουτάλι, την προσθέτουμε σε κάθε πιτάκι γυρίζοντας λίγο τις άκρες του, ώστε να σχηματιστεί μια δαντελίτσα.

Άρθρα σχετικά με τον Ιάκωβο Απέργη

 

Iakovos Apergis

Γεννημένος την ημέρα του έρωτα - ρομαντικός, ευαίσθητος, πεισματάρης, ταξιδιάρης, ασταμάτητος πολυλογάς, με μεγάλη δόση τρέλας και χιούμορ - μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ οικογένειας, δουλειάς και εθελοντισμού. Ζω στη Νίκαια με τη γυναίκα, τα δυο παιδιά μας και το σκύλο μας. Στηρίζω και πιστεύω πολύ στο θεσμό του εθελοντισμού, καθώς προσφέρω με ιδιαίτερη χαρά τις υπηρεσίες μου στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Σπούδασα μάγειρας στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση