Πειραγμένα Μελιτίνια με Ταχίνι και Κακάο, γράφει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Πειραγμένα Μελιτίνια με Ταχίνι και Κακάο, γράφει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Ο σεφ που κόλλησε αγάπη, ο αγαπημένος μας Ιάκωβος Απέργης πειράζει τα παραδοσιακά μελιτίνια προσθέτοντάς τους ταχίνι με κακάο.

Υλικά
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 αυγά (αφαιρούνται 1 κρόκο)
  • 1/2 κουταλιά σούπας μαστίχα
  • Στην μύτη από τι κουταλάκι του γλυκού σόδα 250gr
  • φαρινάπ(περίπου)
  • Για το φύλλο : 1 κιλό σκληρό αλεύρι (Νο1),
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • Χλιαρό νερό.
  • 1 βαζάκι 350gr ταχίνι με κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο και τα ασπράδια χτυπημένα.
  2. Ζυμώνουμε καλά.
  3. Ανοίγουμε μ’ αυτή φύλλα πάχους 2 εκ. και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια χρησιμοποιώντας ένα κουπ-πατ. \
  4. Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, το βούτυρο, το αλεύρι, τη μαστίχα & τη βανίλια, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Παίρνουμε λίγη γέμιση με ένα κουτάλι, την προσθέτουμε σε κάθε πιτάκι γυρίζοντας λίγο τις άκρες του, ώστε να σχηματιστεί μια δαντελίτσα.

Άρθρα σχετικά με τον Ιάκωβο Απέργη

 

Dimitris Fragkoulis

Ο Δημήτρης Φραγκούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε (?) στην Αθήνα. Σπούδασε στο Μόναχο, την Αθήνα και την Βιέννη. Δούλεψε στην Τηλεόραση, τον Κινηματογράφο και τη Διαφήμιση. Μετά έμπλeξε με το Internet. Προσπάθησε να γλυτώσει από αυτό ασχολούμενος με τα τρόφιμα. Καμμία ελπίδα. Έχει τρία παιδιά και δύο σκυλιά.

Αφήστε μια απάντηση