Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα Στολίδια, γράφει η Νεφέλη

Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα Στολίδια, γράφει η Νεφέλη

3 χρόνια πριν φτιάξαμε μαζί με τη Μυρσίνη και τη μαμά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ζυμώσαμε, πλάσαμε όμορφα σχέδια και τα στολίσαμε με μπαχαρικά όπως αστεροειδή γλυκάνισο, πιπερίτσα, γαρίφαλο, κανέλα, δενδρολίβανο κα.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι χοντρό ή ψιλό
  • 3 βανιλίνες
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

 Εκτέλεση
  1. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν πλαστελίνη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι.
  2. Φτιάχνουμε ότι σχέδια θέλουμε με ή χωρίς κουπάτ και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα χωρίς λαδόκολλα.
    Με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας κάνουμε τρύπα για να μπορεί να κρεμαστεί το στολίδι.
  3. Ψήνουμε στους 100ºC για περίπου 2 ώρες.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο site της Μυρσίνης Λαμπράκη Myrsini Cooking

Φωτογραφίες: Σπύρος Κανατάς

ΣΧΕΤΙΚΆ ΑΡΘΡΑ

Nefeli Fragkouli

Η Νεφέλη είναι μαθήτρια του Γυμνασίου. Αγαπάει την φυσική και τα μαθηματικά και ασχολείται με το μπαλέτο ενώ παρακολουθεί μαθήματα φωτογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu