Μαρμελάδα ροζ γκρέιπφρουτ με ροζ πιπέρι, γράφει η Γιάννα

Μαρμελάδα ροζ γκρέιπφρουτ με ροζ πιπέρι, γράφει η Γιάννα

Αν σου αρέσουν οι ιδιαίτερες μαρμελάδες, αυτές που έχουν όμορφο χρώμα, παιχνιδιάρικη υφή και εκπλήξεις στον ουρανίσκο, τότε αυτή θα την αγαπήσεις. Επέλεξε προζυμένιο ψωμί, άριστης ποιότητας βούτυρο και χάρισε στον εαυτό σου ένα όμορφο (ναι, είναι όμορφο) πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες, ενέργεια και ροζ διάθεση.

Η συνταγή είναι πανεύκολη και τα υλικά απλούστατα αρκεί να έχετε στη διάθεσή σας ένα θερμόμετρο για μαρμελάδες. Μπορείτε να προμηθευτείτε το θερμόμετρο από καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης, κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ και θα σας βοηθήσει σε όλες τις μαρμελάδες που θα φτιάξετε.

Υλικά

  • 1000γρ χυμό γκρέιπφρουτ, σουρωμένο προαιρετικά
  • 1κιλό ζάχαρη για μαρμελάδες
  • 10-20γρ. κόκκους ροζ πιπέρι
  • μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα ροζ γκρέιπφρουτ και στύβουμε το χυμό. Σουρώνουμε αν θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα να έχει διαφάνεια και καθαρό χρώμα.
  2. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε το χυμό, τη ζάχαρη για μαρμελάδες και το μισό λεμόνι (όπως είναι με τη φλούδα).
  3. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Αφαιρούμε τον αφρό αν χρειαστεί.
  4. Προσθέτουμε το ροζ πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 105ºC. Θα καταλάβετε ότι η μαρμελάδα έχει αρχίσει ήδη να δένει αφού κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  6. Αποσύρουμε από την εστία, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Διευκρινίσεις

  • Η μαρμελάδα διατηρείται στο παστεριωμένο βαζάκι, μέσα στο ντουλάπι για περισσότερο από ένα χρόνο.
  • Η ζάχαρη για μαρμελάδες περιέχει πηκτίνη. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί ζωηρό το χρώμα της μαρμελάδας ενώ θα δώσει πιο πλούσιο σώμα στο άλειμμα.
  • Η μαρμελάδα ροζ γκρέιπφρουτ συνοδεύει ευχάριστα ποικιλίες τυριών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γραφιστική επικοινωνία. Εργάστηκε 12 χρόνια στο μάρκετινγκ νεών τεχνολογιών και τα τελευταία 10 χρόνια παράγει καινοτόμα εδέσματα. Διδάσκει "Μαγειρικό Κόνσεπτ και Δημιουργία Προϊόντος" στο Μητροπολιτικό κολλέγιο. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση