Η ουσία της γεύσης βρίσκεται στην απλότητα: Σπαγγέτι με αυγά από βιολογικά λαβράκια, γράφει η Γιάννα

Ξέρεις, μερικές φορές δεν χρειάζεται να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μαγειρέψεις περίτεχνα φαγητά. Χρειάζεσαι απλώς ένα τηγάνι και τίποτα άλλο. Άλλωστε τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον παίζει η πρώτη ύλη κι εσύ απλώς απολαμβάνεις την παράστασή του. Τι χρειάζεσαι; Απλώς ένα ή και δύο αυγά από βιολογικά λαβράκια.

Πριν λίγες μέρες η Γιώτα άνοιξε ένα σύγχρονο ψαράδικο στη Νέα Ερυθραία, Πλαστήρα 11, ώστε να προμηθευόμαστε γρήγορα και εύκολα τα πιο φρέσκα ψάρια και ανέμελα λαυράκια Bio.s. με τα οποία έχουμε ζήσει αρκετές στιγμές συγκίνησης στο οικογενειακό τραπέζι. Με τα ψάρια τους και τα είδη ντελικατέσεν που κυκλοφόρησαν μόλις στην αγορά έχω μαγειρέψει απίθανο φιλέτο λαυράκι με όσπρια και συγκλονιστικές αγγινάρες γεμισμένες με πατέ λαυράκι.

Τους πέτυχα την ώρα που καθάριζαν τα λαυράκια και φυσικά άδραξα την ευκαιρία να ζητήσω τα αυγά. Ω! Μα φυσικά!

Έχω ξαναζήσει την περιπέτεια ενός αυγοτάραχου οπότε τα έκρυψα κατευθείαν στο χοντρό αλάτι για 2 ώρες και αμέσως μετά τα στρίμωξα στα ξύλα για περίπου 12 ώρες, φροντίζοντας να τα γυρνάω ανά τακτά διαστήματα για να στεγνώσουν από όλες τις πλευρές.

Όμως είναι δυνατόν να μείνει αυγοτάραχο στο σπίτι μας; Ούτε για αστείο.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή και μετρημένα υλικά. Εφόσον έχεις άριστη πρώτη ύλη προχωράς κατευθείαν στην εκτέλεση.

  1. Σε ένα μεγάλο και ρηχό τηγάνι έβαλα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο και μία καυτερή πιπερίτσα. Άφησα να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει και πρόσθεσα τα ψιλοκομμένα αυγά από τα λαβράκια (που δεν πρόλαβαν να γίνουν αυγοτάραχο). Τηγάνισμα για 1΄λεπτό και τέλος.
  2. Ούτε αλάτι, ούτε πιπέρι, ούτε αλεύρι.
  3. Έβρασα σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, τα άφησα να στραγγίζουν και τα  πρόσθεσα στο τηγάνι φέρνοντάς τα μερικές βόλτες για να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα υλικά.

Αυτό!

Για την θρεπτική τους αξία δεν χρειάζεται να σου πω γιατί με μία γρήγορη αναζήτηση θα μάθεις για την τεράστια περιεκτικότητά τους σε Ω3. Για την μυρωδιά της κουζίνας όσο τηγανιζόντουσαν όμως μπορώ να μιλάω για ώρες. Ή απλώς να σου φέρω νοητά μυρωδιές σαν να τηγανίζεις 20 μπαρμπούνια και 30 καλαμαράκια φρέσκα. Χωρίς ίχνος υπερβολής.


 

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το σχολείο στην Καλαμάτα και σπούδασε γραφιστική με την οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ. Δηλαδή περίπου ποτέ γιατί εργάστηκε 12 χρόνια στην παραγωγή νέων τεχνολογιών όπου ξαφνικά "το γύρισε" σε παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων. Ζει και αναπνέει για τη μονάκριβη Νεφέλη.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *